Etiketti määrittelee ja rajoittaa tapaa, jolla ihmiset kommunikoivat keskenään. Yhden kulttuurin ihmiset voivat osoittaa kunnioituksensa toisen maan ihmisille, kulttuurille, kun hän noudattaa kyseisen yhteiskunnan sääntöjä ja normeja.

Vakavat etikettiloukkaukset voivat herättää julkisen häpeän. Lisäksi rikkomukset herättävät väärinkäsityksiä, surua ja kipua, ja niistä voi tulla jopa murhan syy. Etiketti on myös politiikka, jota pidätetään ja joka auttaa välttämään suuria konflikteja yhteiskunnassa. Se on merkittävä etiikan ala. Joskus sitä pidetään eettisten sääntöjen taustalla olevana asiana.

retkeilijän etiketti

Yleisen etiketin ohella on olemassa etiketti – Internetin välinen käyttäytymiskoodi. Kuten todellisessa maailmassa, ihmiset kommunikoivat keskenään tietyn yhteiskunnan normien mukaisesti, uuden tekniikan kehittyessä on ilmestynyt Internet, ja siksi ihmiset eivät kommunikoi vain kasvotusten, vaan myös Internetin kautta. Internetin välinen viestintä on yksi epämääräisimmistä viestinnän muodoista. Jotta voidaan kommunikoida tehokkaasti, on olemassa “etiketti”. Se on opas, joka auttaa ihmisiä vuorovaikutuksessa Internetin kautta. Näiden sääntöjen tuntemus on välttämätöntä ja auttaa välttämään ongelmia ja väärinkäsityksiä kommunikoinnin aikana. Nämä ovat nettikeiton perussäännöt, joista on kiinni.

Ensimmäinen sääntö: Ihmiset ovat kaikki ihmisiä, myös Internetissä. Älä koskaan unohda, että toinen henkilö, joka lukee postiasi, on henkilö, jolla on omat tunteet. Sinun ei pitäisi koskaan loukkaa ihmisiä, kirjoita kirje isoin kirjain, mikä tarkoittaa, että huutaat. Älä koskaan kirjoita jotain mitä et koskaan sanoisi kasvotusten seisovalle henkilölle.

Toinen sääntö: yritä kommunikoida Internetin kautta samalla tavalla kuin tosielämässä. Älä unohda eettisiä periaatteita. Kuuntele muita ihmisiä, yritä saada selville uusia asioita.

Ulkokiipeilyn etiketti

Kolmas sääntö: älä unohda, että olet Internetissä, verkossa. Netiketti on erilainen paikoissa. Internetin kautta tapahtuvalle käyttäytymiselle on erilaisia sääntöjä, ja nämä säännöt vaihtelevat paikasta toiseen. Älä tee vääriä johtopäätöksiä ja pidä avoin mieli. Jos olet foorumilla, älä kirjoita jotain kerralla, yritä ensin oppia tiedot, lue muiden kommentit. Tarkkaile tapaa, jolla ihmiset kommunikoivat siellä, mitä he sanovat. Kun alat tuntea olosi mukavaksi, voit lisätä jotain omasta.

Neljäs sääntö: kunnioittakaa muita ihmisiä tosielämässä ja Internetin kautta. Lisää tietosi sopivaan foorumiin. Älä ole liian vakuuttava, mielenkiintoisella ja sinulle tärkeällä tiedolla ei voi olla merkitystä muille. Älä odota muiden ihmisten olevan samaa mieltä kanssasi. Yritä kysyä älykkäitä kysymyksiä foorumeilla. Jos kysymys on yksinkertainen, yritä löytää vastaus googlessa, älä kysy sitä foorumilla. Varmista, että yrität vain ilmaista oman näkemyksesi, ja ihmiset auttavat mielellään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *